Den europæiske rejsebureauforening ECTAA meddeler, at de gældende restriktioner for væsker, sprays og geléer (på engelsk liquids, aerosols and gels, forkortet “LAGs) på flyvninger formentlig vil forsvinde fra januar 2014.

Restriktionerne har været gældende siden 2006 og blev indført efter forsøg på at medbringe hjemmelavede sprængstoffer om bord på fly fra London-Heathrow.

Oprindeligt skulle restriktionerne for LAGs gradvist have været ophævet allerede i 2011. Langt de fleste lufthavne var på det tidspunkt imidlertid ikke i stand til at tilbyde de screeningssystemer, der kan spore flydende sprængstoffer.

Den 19. marts 2013 vedtog EU-Kommissionen en ændring af forordningen der omhandler screening af LAGs i EU-lufthavne. Kommissionen besluttede at ophæve restriktionerne for LAGs under hensyntagen til udvikling og afprøvning af ny screeningteknologi i to etaper fra 2014. Målet er, at alle LAGs i 2016 vil være tilladte om bord på fly.