Opdatering:

For rejsende til USA er der 21. januar blevet indført ændringer i ESTA programmet. Rejsende, som har besøgt følgende lande: Iran, Irak, Syrien og Sudan efter 1. marts 2011 skal søge om visum på den amerikanske ambassade inden afrejse. Dette gælder også for danske statsborgere, som har opholdt sig i et eller flere af disse lande i løbet af perioden. Det skriver check-in.dk.

Den amerikanske regering overvejer i øjeblikket, hvordan den skal forholde sig til eventuelle undtagelser fra de nye regler, blandt andet for diplomater og rejsende, der har besøgt de fire lande som et led i en opgave med et militært formål.

Men i første omgang bliver alle rejsende, der har besøgt Iran og de tre andre lande inden for de seneste fem år, bedt om ubetinget at efterleve kravene. Alle nugældende ESTA-godkendelser bliver således annulleret for danske statsborgere, der har besøgt de fire lande, men de amerikanske ambassader lover at prioritere forretningsrejsende, der af hasteårsager har brug for et visum.

Et forretningsvisum til USA koster i dag 160 dollars, hvilket svarer til 1.120 kroner. Rejsende under ESTA-programmet kan nøjes med at betale 14 dollars svarende til 100 kroner.

JTB Denmark anbefaler vore kunder, som dette påvirker, at søge om et visum i god tid. Visumprocessen på ambassaden er tidskrævende og langt mere kompliceret end en online ESTA registrering.

Link til ESTA-ansøgning: Offical ESTA Application