by

I går lancerede SAS sine to nye, opgraderede lounges i Københavns Lufthavn. De to lounges har gennemgået omfattende forandringer, bl.a. lysterapi, barista-brygget kaffe, flere tomandsborde, fornyet børneområde og meget mere.

Også SAS Service Point og SAS Fast Track er blevet opgraderet, og hele ombygningen har kostet SAS et tocifret millionbeløb.
 

 

Nyt koncept på SAS Lounge i Skandinavien

Begge lounges har fået helt nyt møblement i klassisk skandinavisk stil, optimeret for at give plads til flere besøgende. SAS Business Lounge har fået flere sæder og opgraderede toiletter. Der er nye miljøvenlige lamper og LED-belysning, og madkonceptet har også fået en opjustering. Der er også kommet en ny ‘innovation hub,’ skabt af Panasonic, hvor rejsende kan afprøve nye teknologi.

I SAS Gold Lounge er der kræset lidt ekstra for den rejsende – her kan man nyde specialkaffe tilberedt af barista, og her er også en ‘Daylight Booster Zone’ med lysterapi til at hjælpe i den mørke skandinaviske vinter.

Det nye koncept kaldes af SAS ‘Next Generation Design,’ og med tiden skal alle de skandinaviske lounges opgraderes på samme vis. Oslos indenrigslounge er allerede fornyet efter samme koncept.

Nyt SAS Service Point

SAS har åbnet et helt nyt Service Point i Terminal 3 ved SAS’ check-in og Bag Drop. Her er bl.a. computere, der kan bruges til at booke billetter, oplader-område til telefoner og tablets og personlig service fra SAS-medarbejdere.

SAS Fast Track er også blevet opfrisket med et skandinavisk design i naturmaterialer, der følger det nye koncept.